ROT-avdrag

Akta dig för den som bara har läst en bok.

ROT-avdrag


ROT-avdraget (står för renovering, ombyggnad, tillbyggnad) ger dig som har ett småhus eller bostadsrätt möjlighet att få halva arbetskostnaden betald när du anlitar en kvalificerad hantverkare för förbättringar av ditt hus. Du får stödet som en skattereduktion för 30 % av  arbetskostnader. Totalt kan man få 50 000 kronor i rotavdrag per person/delägare och år.


Reparation och underhåll samt om- och tillbyggnad räknas som rotarbeten och ger rätt till rotavdrag, om det utförs i eller i nära anslutning till en bostad som du äger och som du bor i. Bostaden kan också vara en fritidsbostad, eller en bostad som du äger men som dina föräldrar bor i.


Du får däremot inte rotavdrag för att bygga ett helt nytt hus och inte heller för om- och tillbyggnad av nybyggda hus. Med nybyggt hus avses ett småhus som är befriat från fastighetsavgift, det vill säga de fem första åren.


Hantverkare måste ha F-skatt och lämna tydlig faktura

Företaget eller hantverkaren som anlitas måste ha F-skattsedel. Det går att anlita utländska hantverkare, men de ska då ha en skattsedel som motsvarar den svenska F-skattsedeln. Den du anlitar ska lämna tydligt specificerade fakturor, där materialkostnad och arbetskostnad hålls isär! (Det statliga stödet gäller enbart arbetskostnaden – inte till material, resor osv.)


Holst elektriska gör rot-avdrag direkt på fakturan.
Kontaktuppgifter

Holst elektriska

Backadalsgatan 39B

422 47 Hisings Backa

0703 – 10 05 10

info@holstelektriska.se

Copyright © All Rights Reserved

Kontaktuppgifter

Holst elektriska

Backadalsgatan 39B

422 47 Hisings Backa

0703 – 10 05 10

info@holstelektriska.se